روز سه شنبه ۲ آذرماه، سامان دشتی سرباز ناجا در تهران با شلیک گلوله اقدام به خودکشی کرده و جان خود را از دست داد.
روز سه شنبه ۲ آذرماه، سامان دشتی سرباز ناجا در تهران با شلیک گلوله اقدام به خودکشی کرده و جان خود را از دست داد.
محی الدین ابراهیمی، زندانی سیاسی محکوم به اعدام امروز پنجشنبه ۴ آذر، از بازداشتگاه وزارت اطلاعات به زندان ارومیه بازگردانده شد. آقای ابراهیمی اوایل آبان ماه از زندان ارومیه به بازداشتگاه این نهاد امنیتی منتقل شده بود.
سحرگاه پنجشنبه ۴ آذر ماه، حکم دو زندانی که پیشتر از بابت اتهامات مرتبط با مواد مخدر به اعدام محکوم شده بودند، در زندان کرمان به اجرا درآمد.
مصطفی نیلی و آرش کیخسروی وکلای بازداشتی و همچنین مهدی محمودیان فعال مدنی، با اشاره به اینکه «یکی از تضمینات مهم سلامت جریان دادرسی، علنی بودن آن است»، خواستار ایجاد شرایطی برای برگزار کردن جلسه دادگاه به صورت علنی شدند. این افراد همچنین از مقامات خواستند که تمامی اوراق پرونده جهت ارائه دفاع در اختیارشان قرار بگیرد. جلسه دادگاه رسیدگی به اتهامات این شهروندان، برای روز چهارشنبه ۲۱ مهرماه و در شعبه ۲۹ دادگاه انقلاب تهران تعیین زمان شده است.
به نقل از امتداد، مصطفی نیلی و آرش کیخسروی وکلای بازداشتی و همچنین مهدی محمودیان فعال مدنی خواستار ایجاد شرایطی برای برگزار کردن جلسه دادگاه به صورت علنی شدند.
بر اساس این گزارش، این شهروندان با اشاره به اینکه یکی از تضمینات مهم سلامت جریان دادرسی علنی بودن آن است، در درخواست خود آورده اند: «احتراما نظر به اینکه یکی از تضمینات مهم سلامت جریان دادرسی علنی بودن آن است و از آنجا که اصل ۱۶۵ قانون اساسی ماده ۳۵۲ قانون آیین دادرسی کیفری، بند یک ماده ۱۴ میثاق بین المللی حقوق مدنی و سیاسی و همچنین ماده یازده سند امنیت قضایی، بر اجرای اصل علنی بودن تاکید می کند؛ لذا خواهشمندیم ترتیبی اتخاذ کنید تا جلسه رسیدگی در مکانی برگزار شود که امکان حضور آزادانه افراد علاقهمند فراهم شود تا چگونگی جریان دادرسی را از نزدیک ببینند».
این افراد همچنین از مقامات خواسته اند که علاوه بر کیفرخواست صادر شده، تمامی اوراق پرونده را جهت ارائه دفاع در اختیارشان قرار دهند.
جلسه دادگاه رسیدگی به اتهامات مهدی محمودیان فعال مدنی و آرش کیخسروی و مصطفی نیلی وکلای دادگستری برای روز چهارشنبه ۲۱ مهرماه و در شعبه ۲۹ دادگاه انقلاب تهران تعیین زمان شده است.
این شهروندان در تاریخ ۲۳ مردادماه، به همراه تعدادی از وکلا و فعالان مدنی دیگر از جمله محمدرضا فقیهی، محمدهادی عرفانیان کاسب، مریم افرافراز و لیلا حیدری در جریان برگزاری جلسهای در دفتر انجمن حمایت از حقوق شهروندی در تهران بازداشت شدند.
از میان این افراد محمدهادی عرفانیان کاسب و لیلا حیدری ساعاتی پس از بازداشت و محمدرضا فقیهی وکیل دادگستری و مریم افرافراز فعال مدنی و از اعضای جمعیت امام علی در تاریخ ۷ شهریورماه، آزاد شدند.
آرمان عبدالعالی به اتهام قتل دوستدخترش، غزاله شاکر در اسفند ۹۴ و زمانی که ۱۷ سال بیشتر نداشت محاکمه و به اعدام محکوم شده بود
مرکز رسانه قوه قضاییه بامداد روز چهارشنبه از اجرای حکم اعدام آرمان عبدالعالی، کودک مجرم، خبر داد.
هویت یک تن از اعدام شدگان بامداد امروز سه شنبه ۲ آذرماه در زندان یاسوج، که حکم اعدام وی به همراه همسرش پیشتر از بابت اتهام دو فقره قتل صادر شده بود، احراز شد.
روز سه شنبه ٢ آذرماه، حکم زوج زندانی که پیشتر از بابت اتهام دو فقره قتل به اعدام محکوم شده بودند، در زندان یاسوج اجرا
دوشنبه ۱ آذرماه، در سایه فقدان ایمنی محیط و شرایط کار، ۱۰ کارگر در شهرهای دیشموک، کوهرنگ، منوجان و میانه حین انجام کار دچار حادثه شدند. در این حوادث ۷ کارگر دچار مصدومیت شدند و ۳ کارگر دیگر جان خود را از دست دادند. همچنین مدیرکل پزشکی قانونی استان سمنان از مرگ و مصدومیت ۱۹۴ کارگر در این استان در نیمه نخست سال جاری خبر داد. ایران در زمینه رعایت مسائل ایمنی کار در میان کشورهای جهان رتبه ۱۰۲ را به خود اختصاص داده که رتبه بسیار پایینی است.
به گزارش ، به نقل از خبرگزاری صدا و سیما، یک مامور اداره برق دیشموک در پی برق گرفتگی دچار مصدومیت شد.
رئیس اداره برق دیشموک با اشاره به وقوع بارندگیهای شدید در این بخش و قطعی برق گفت: برق تعدادی از روستاها به صورت مکرر قطع شد که پرسنل این اداره از اوایل بارندگی به حالت آماده باش در آمدند.
مصطفی حکیم افزود: امروز ظهر خط برق روستای اسفندان در حومه غربی دیشموک دچار اشکال شده بود که بلافاصله پرسنل این اداره به آنجا اعزام شدند.
حکیم ادامه داد: پرسنل اداره برق با تلاش مضاعف در زیر باران اقدام به رفع عیب کرده که متاسفانه در حین وارد کردن فیوز به مدار، یکی از پرسنل به نام مرتضی نوروزی دچار برق گرفتگی شد.
رئیس اداره برق دیشموک اضافه کرد: این پرسنل از ناحیه دست دچار آسیب و با کوفتگی شدید بدن مواجه شده که بلافاصله توسط اورژانس ۱۱۵ به مرکز درمانی قلعه رئیسی اعزام شد.
به گزارش خبرگزاری صدا و سیما، مدیرکل پزشکی قانونی استان چهارمحال و بختیاری، از مرگ یک کارگر ۳۰ ساله در شهرستان کوهرنگ خبر داد.
حمیدرضا نظیفی گفت: این جوان بر اثر سقوط بالابر در یک ساختمان در حال احداث جان باخت.
به گزارش ایلنا، سخنگوی سازمان اورژانس کشور از مصدومیت ۶ کاگر به دلیل انفجار در کوره آجرپزی در شهرستان میانه خبر داد.
مجتبی خالدی گفت: این حادثه در کوره آجرپزی در روستای کلوچه خالصه در ساعت ۰۷:۳۰ اتفاق افتاد.
وی ادامه داد: دو دستگاه آمبولانس اعزام شدند و ۶ مصدوم به بیمارستان انتقال یافتند.
به گزارش رسانک، روز یکشنبه ۳۰ آبان ماه ۱۴۰۰، دو کارگر اهل روستای چاه آموزی از توابع شهرستان منوجان بدلیل گازگرفتگی در چاه، جان خود را از دست دادند.
براساس این گزارش، هویت این شهروندان “مهدی جداوی” و “علیرضا جداوی” عنوان شده است.
به گزارش ایرنا، مدیرکل پزشکی قانونی استان سمنان با اشاره به افزایش حوادث کار منجر به فوت این استان در نیمه نخست سال ۱۴۰۰ در مقایسه با مدت مشابه سال گذشته، گفت: ۱۲ نفر از ابتدای فروردین تا شهریور امسال در استان در حوادث کار جان باختند.
مهدی نوروزی افزود: ۱۸۲ نفر در اثر حوادث کار در استان سمنان نیمه نخست امسال آسیب دیدند و در پزشکی قانونی استان مورد معاینه بالینی قرار گرفتند.
در این گزارش آمده است، بیشترین حوادث کار در استان سمنان مربوط به مشاغل ساختمانی و معادن است.
سه شنبه ۲ آذرماه، در سایه فقدان ایمنی محیط و شرایط کار، یک کارگر در مترو تهران به دلیل برخورد قطار با وی، جان باخت. ایران در زمینه رعایت مسائل ایمنی کار در میان کشورهای جهان رتبه ۱۰۲ را به خود اختصاص داده که رتبه بسیار پایینی است.
به گزارش خبرگزاری هرانا به نقل از ایلنا، امروز سه شنبه ۲ آذرماه ۱۴۰۰، یک کارگر تعمیرکار خطوط مترو بر اثر برخورد با قطار جان خود را از دست داد.
این کارگر در حادثه مورد اشاره، مشغول تعمیر سوزن ورودی ایستگاه مترو ارم سبز تهران بود. با این حال به دلایلی که مشخص نیست، قطار با وی برخورد کرد.
همکاران وی نام خانوادگی این کارگر جانباخته را «گودرزی» اعلام کردند. آنها همچنین گفتند که وی حدود ۲۵ سال سن داشت.
روز چهارشنبه ۲۶ آبانماه، یک پسر کولبر ۱۵ ساله اهل شهرستان پاوه پس از کشته شدن قاطرهایش توسط نیروهای هنگ مرزی، از طریق حلق آویز کردن دست به خودکشی زد و جان باخت.
یک شهروند ماهیگیر اهل شهر رفیع واقع در استان خوزستان، روز چهارشنبه ۲۶ آبانماه، بر اثر تیراندازی نیروهای نظامی در شهرستان هویزه کشته شد.
پنجشنبه ۲۷ آبان ماه، حکم دو زندانی که پیشتر از بابت اتهام قتل به اعدام محکوم شده بودند، در زندان لاکان رشت به اجرا درآمد. همچنین روز یکشنبه ۲۳ آبان ماه یک زندانی دیگر که او نیز از بابت اتهام قتل به اعدام محکوم شده بود در زندان عادل آباد شیراز اعدام شد.
پنجشنبه ۲۷ آبان، در سایه فقدان ایمنی محیط و شرایط کار، ۴ کارگر در تبریز دچار حادثه شدند. طی این حادثه ۳ کارگر مصدوم شده و تنی دیگر جان خود را از دست داد. همزمان بر اثر واژگونی یک دستگاه اورژانس در مسیر شیراز به داراب، دو تن از عوامل آن از جمله یک پرستار و یک راننده دچار مصدومیت شدند. ایران در زمینه رعایت مسائل ایمنی کار در میان کشورهای جهان رتبه ۱۰۲ را به خود اختصاص داده که رتبه بسیار پایینی است.
حسین همتی در این خصوص گفت: بر اثر واژگونی یک دستگاه آمبولانس بیمارستان مذکور در جاده شیراز به داراب ، راننده و پرستار این آمبولانس که در حال بازگشت از ماموریت بودند، مصدوم شدند.
حسین همتی با بیان اینکه علت این حادثه در دست بررسی است، افزود: ۲ مصدوم این حادثه با یک دستگاه آمبولانس به بیمارستان داراب اعزام شدند.
به گزارش فارس، امروز پنجشنبه ۲۷ آبان ۱۴۰۰، سخنگوی اورژانس استان آذربایجان شرقی از مرگ و مصدومیت ۴ کارگر بر اثر حادثه ای در محل کارشان خبر داد.
وحید شادینیا در تشریح جزئیات این واقعه اظهار کرد: ساعت ۱۲ و ۳۸ دقیقه امروز، حادثه ای مبنی بر سقوط چهار کارگر از بالابر یک ساختمان نیمه کاره واقع در فلکه ایرداک شهرک ولیعصر تبریز به مرکز اورژانس استان گزارش داده شد.
شادینیا افزود: در پی اعلام این خبر به مرکز اورژانس استان، سه دستگاه آمبولانس از پایگاههای اورژانس نصر، دروازه تهران و باغمیشه تبریز، به محل حادثه اعزام شدند.
وی ادامه داد: در محل این حادثه مرگ یک کارگر توسط عوامل اورژانس تایید شد و سه کارگر مصدوم دیگر نیز تحت اقدامات اورژانس به بیمارستان “امام رضا” تبریز انتقال یافتند.
علیرضا گلیپور، زندانی بیمار علیرغم وخامت حال و تایید پزشکان مبنی بر عدم تحمل حبس، کماکان در زندان اوبن به سر می برد. آقای گلی پور از بیماریهای متعددی ازجمله، گوارش، ریه و تشنج رنج میبرد. وی نهمین سال دوارن محکومیت خود را در این زندان سپری می کند.
در تصویر حکمی با مهر “محرمانه” که در فضای مجازی منتشر شده، دفتر محاکم انتظامی وکلا و کارشناسان قوهقضاییه، پروانه وکالت علیاکبر گرجی ازندریانی را به جهت ابراز عقیده سیاسی و اظهار نظر در خصوص مسایلی از جمله حجاب اجباری و حصر و همچنین “استوری و لایک” مطالب اعتراضی، لغو کرده است.
یک دختر ۱۴ ساله در شهرستان کامیاران از طریق حلق آویز کردن دست به خودکشی زد و جان خود را از دست داد. سهم نوجوانان ایرانی از خودکشی های سالانه از سوی سازمان پزشکی قانونی بیش از ۷ درصد اعلام شده است.
چیا آقابیگ پور شهروند اهل بوکان، توسط دادگاه انقلاب این شهر به یکسال و دو ماه حبس، ۷۰ ضربه شلاق و جزای نقدی محکوم شد. وی در تاریخ ۷ مردادماه، توسط نیروهای امنیتی در بوکان بازداشت و نهایتا در تاریخ ۱۵ شهریورماه با تودیع قرار وثیقه، به صورت موقت و تا پایان مراحل دادرسی از یکی از بازداشتگاه های امنیتی در ارومیه آزاد شده بود.
کانون نویسندگان ایران طی بیانیه ای ضمن گرامیداشت دومین سالگرد جانباختگان اعتراضات آبان ۹۸، نسبت به ناکارآمدی حکومت و نقض حقوق شهروندان در موضوعات متعددی همچون اعمال فشار بر خانوادگان دادخواه، صدور احکام اعدام و زندان، شکنجه و تبعید معترضان و فعالان سیاسی و همچنین افزایش فقر و نرخ بیکاری در کشور، اعتراض کرد.
در سایه فقدان ایمنی محیط و شرایط کار، ۲ کارگر در شهرهای عسلویه و آران و بیدگل حین انجام کار دچار حادثه شدند. طی این حوادث ۱ کارگر جان خود را از دست داده و یک تن دیگر مصدوم شد. همچنین مدیرکل پزشکی قانونی استان کرمانشاه از مرگ و مصدومیت ۳۷۱ کارگر در این استان طی هفت ماه ابتدای امسال خبر داد. ایران در زمینه رعایت مسائل ایمنی کار در میان کشورهای جهان رتبه ۱۰۲ را به خود اختصاص داده که رتبه بسیار پایینی است.
به گزارش اتحادیه آزاد کارگران ایران، شماری از بازنشستگان و مستمری بگیران صندوق بازنشستگی فولاد در اصفهان و خوزستان در مقابل ساختمان این صندوق در مراکز این استانها دست به تجمع زدند.
یکشنبه ۲۳ آبان ۱۴۰۰، کارکنان دانشگاه علوم پزشکی و خدمات بهداشتی درمانی استان فارس، دستکم در ۹ واحد درمانی این استان دست به تجمع زدند.
یک شهروند در مقابل اداره تعاون، کار و رفاه اجتماعی اراک در اعتراض به رای صادره در خصوص پرونده وی با کارفرمای خود، اقدام به خودسوزی کرد و جان خود را از دست داد.
دومین روز از برگزاری این دادگاه مردمی در پایتخت بریتانیا با شهادت رها بحرینی، کارشناس سازمان عفو بینالملل، آغاز شد.
این دادگاه که از سوی سه سازمان «حقوق بشر ایران»، «عدالت برای ایران» و «با هم علیه اعدام» سازماندهی شده تا روز ۲۳ آبانماه ادامه خواهد داشت و ۴۵ شاهد در دادگاه شهادت میدهند. شهادتنامه ۱۲۰ نفر هم، به گفته برگزارکنندگان دادگاه، به صورت کتبی تسلیم دادگاه شده است
در جریان جلسه امروز همچنین شاهد شماره ۳۶۶ با هویت محفوظ و چهره پوشیده از داخل ایران برای شهادت در برابر دوربین حاضر شد. این شاهد تعریف کرد که در ۲۵ آبان به جریان اعتراضها پیوست و بعد از ظهر همان روز هدف شلیک مستقیم گلوله از سوی نیروهای امنیتی قرار گرفت؛ واقعهای که منجر به قطع نخاع وی شد.
قاضی زاک یاکوب، فعال برجسته ضد آپارتاید و از قضات پیشین دیوان قانون اساسی آفریقای جنوبی، در جریان جلسه دوم دادگاه بینالمللی مردمی آبان از شاهد موسوم به شماره ۱۹۵ درباره درستی این ادعا که نیروهای پلیس اماکن عمومی را آتش زدند و مسئولیت آن را متوجه معترضان کردند، سوال کرد.
این شاهد در پاسخ گفت او بارها از نزدیک شاهد بوده که نیروهای پلیس در جریان اعتراضهای آبان ۹۸ اقدام به آتشافروزی کردند.
قاضی یاکوب با اشاره به ادعای مقامهای جمهوری اسلامی در مورد آتش زدن اموال عمومی توسط معترضان گفت، اگرچه آتش از دیرباز سلاح مردم بیقدرت بوده اما صاحبان قدرت در طول تاریخ اقدام به خرابکاری با آتش کردهاند تا بیقدرتان را مسئول جلوه دهند.
شاهد ۱۹۵ درباره تیراندازی مستقیم نیروهای امنیتی به معترضان توضیح داد: «وقتی شورای تامین دستور استفاده از سلاح گرم را صادر میکند، دیگر مهم نیست که مامور نیروی انتظامی در چه شرایطی و به چه هدفی تیراندازی کرده باشد. اسلحه را فقط دست مامور میدهند تا دست روی ماشه بگذارد».
این شاهد همچنین تعریف کرد که روز ۲۷ آبان ۱۳۹۸ به صراحت از طریق بیسیم به ماموران نیروی انتظامی دستور دادند که از سلاح گرم استفاده کنند. او افزود: «برداشت من از این دستور این بود که میخواهند به هر طریقی اعتراضات را سرکوب کنند».
دومین جلسه دادگاه بینالمللی مردمی آبان پس از ارائه شهادت شاهد ۱۹۵ خاتمه یافت. جلسه بعدی دادگاه، فردا (جمعه) از ساعت ۹:۳۰ صبح به وقت لندن آغاز خواهد شد.
برگزارکنندگان این دادگاه روز سهشنبه، ۱۸ آبان، در بیانیهای اعلام کرده بودند که این «دادگاه بررسی خواهد کرد که آیا جرایم انجام شده توسط مقامات جمهوری اسلامی، از جمله علی خامنهای، رهبر جمهوری اسلامی و ابراهیم رئیسی، رئیس جمهور کنونی و رئیس وقت قوه قضائیه در ارتباط با اعتراضات آبان ۹۸ جنایت علیه بشریت بوده است یا خیر».
در این میان سازمان عفو بینالملل در بررسی رخدادهای آبانماه سال ۹۸ نقشی ویژه دارد، چرا که در غیاب آمارهای رسمی و قابل اعتماد از تعداد قربانیان سرکوب در اعتراضات آن سال، عفو بینالملل با جمعآوری شواهد و مدارک تلاش کرد گزارشی مستند از این رخدادها ارائه دهد.
این سازمان پیشتر در بیانیهای اعلام کرده است که شواهدی در اختیار دارد که نشان میدهد دستکم ۳۰۴ مرد، زن و کودک در جریان سرکوب «بیرحمانه» این اعتراضات توسط نیروهای امنیتی کشته شدهاند.
به گفته این نهاد حقوق بشری، بر اساس تحقیقاتی که انجام داده، از جمله بررسی عکسها و ویدئوهای مربوط به این حوادث، ۲۲۰ نفر از قربانیان طی دو روز کشته شدهاند.
خبرگزاری رویترز اما در همان زمان ضمن اعلام کشته شدن حداقل ۱۵۰۰ نفر در اعتراضات آبان ۹۸، از قول «سه منبع نزدیک به حلقه اطرافیان» خامنهای «و یک مقام چهارم» نوشت که رهبر جمهوری اسلامی به مقامهای ارشد کشور گفته است «هر کاری لازم است، برای متوقف کردن» اعتراضات انجام دهند.
.
این شهروندان پیشتر در مرحله بدوی توسط شعبه دوم دادگاه انقلاب یزد به ریاست قاضی رضا جواد موسوی از بابت اتهامات “عضویت در گروههای مخالف نظام (بهائیت) و تبلیغ علیه نظام” به مجموعا ۱۳ سال و ۴ ماه حبس تعزیری محکومشده بودند و هم اکنون در محله تجدیدنظر از اتهام عضویت در گروههای مخالف نظام تبرئه شدهاند.
امین ذوالفقاری در تاریخ ۱ خردادماه ۹۹ توسط ماموران اداره اطلاعات یزد بازداشت و به زندان این شهر منتقل و نهایتا در تاریخ ۳ تیرماه همان سال با تودیع قرار وثیقه به صورت موقت و تا پایان مراحل دادرسی از زندان یزد آزاد شد.
همچنین خانم میثاقیان در تاریخ ۱۲ خرداد ۹۹ توسط نیروهای امنیتی بازداشت و در تاریخ ۲۷ خردادماه همان سال با تودیع قرار وثیقه آزاد شده بود.
میترا بندی امیرآبادی و هیوا یزدان مهدی آبادی نیز در تاریخ ۱۰ خردادماه ۹۹ توسط نیروهای امنیتی بازداشت و نهایتا در تاریخ ۱۱ شهریورماه همان سال، پس از سه ماه بازداشت موقت با تودیع قرار وثیقه تا پایان مراحل دادرسی از بازداشتگاه اداره اطلاعات یزد آزاد شدند. این شهروندان بهایی پیشتر نیز سابقه بازداشت و محکومیت داشتهاند.
هیوا یزدانی مهدی آبادی (بهی فر) در آذرماه ۹۶ توسط نیروهای امنیتی به دلیل “تدریس موسیقی به کودکان” بازداشت و به زندان یزد منتقل شد. وی در تاریخ ۴ دیماه همان سال با تودیع قرار وثیقه از زندان آزاد شد. یک منبع مطلع در خصوص حکم پیشین این شهروندان به هرانا توضیح داده بود: “خانم بندی امیرآبادی و خانم یزدان مهدی آبادی پیشتر با هم بازداشت شده و نهایتا توسط دادگاه به حبس تعلیقی محکوم شده بودند. مدت این محکومیت نیز چندی قبل به پایان رسید”.
بر اساس منابع غیررسمی در ایران بیش از سیصد هزار نفر بهائی وجود دارد اما قانون اساسی ایران فقط اسلام، مسیحیت، یهودیت و زرتشتی گری را به رسمیت شناخته و مذهب بهائیان را به رسمیت نمیشناسد. به همین دلیل طی سالیان گذشته همواره حقوق بهائیان در ایران به صورت سیستماتیک نقض شده است.
دو روز پس از انتشار تصویر گرافیکی از دست رهبر جمهوری اسلامی در مطلبی با موضوع «خط فقر» در صفحه اول روزنامه «کلید»، هیات نظارت بر مطبوعات ایران رای به لغو امتیاز این روزنامه داده است.
یک کارگر زن ۲۱ ساله در کارخانه ریسندگی واقع در شهرک صنعتی شرق سمنان به علت گیر کردن مقنعه در دستگاه رینگ ریسندگی و کشیده شدن سر به داخل دستگاه جانش را از دست داد.
یک عضو مجلس ولایت در جلسه امروز با اشاره به وضعیت فاجعه بار معیشتی مردم و فاصله طبقاتی در کشور گفت: برای گرانیها فکری کنید، جلوی گرانیها را بگیرید، مردم روزهای سختی را سپری میکنند، دیگر گوشت، میوه، ماشین و صاحب خانه شدن تقاضاهای دست چندم است، امروز خرید یک قالب پنیر و یک شانه تخممرغ برای مردم سخت شده است.
عکسی در فضای مجازی در حال دست به دست شدن هست که نشان میدهد تعدادی از دختران شجاع مقابل سردر دانشگاه تهران عکس یادگاری میگیرند.
نکته قابل توجه و قابل تحسین این عکس نداشتن حجاب دختران هست
#نه_به_حجاب_اجباری
بیش از ۱۱۰ سال پیش، دهخدا خواب جهانگیرخان صور اسرافیل را میبیند که میگوید «چرا نگفتی او جوان افتاد» و دهخدا چنین درمییابد که یعنی «چرا مرگ مرا در جایی نگفته یا ننوشتهای؟» و در همان خواب این جمله به خاطرش میآید که «یاد آر، زِ شمع مرده یاد آر». بیدار که میشود، شعر معروفش را بر پایه همین عبارت کامل میکند.
همزمان با هشدارها درباره افزایش دوباره آمار کرونا در کشور، رسانههای ایران روز پنجشنبه، ۱۳ آبان، گزارشهایی از برگزاری تجمع به مناسبت سالروز اشغال سفارت آمریکا در تهران منتشر کردند.
نازنین زاغری بیش از پنج سال پیش پس از پایان سفری برای دیدار با خانوادهاش، در فرودگاه تهران بازداشت شد، حدود چهار سال در زندان بود و حال که حکم پنج سال زندانش به پایان رسیده، با اتهامی تازه، بار دیگر در خطر بازگردانده شدن به زندان قرار دارد.
گوهر عشقی، مادر ستار بهشتی در ویدئوی اختصاصی که پیش از بازداشت خود در شامگاه ۱۲ آبان برای رادیو فردا فرستاده است، میگوید که خواستار تشکیل «دادگاهی عادلانه» است. خانم عشقی از مردم ایران میخواهد که به بنیاد ستار بهشتی کمک کنند تا «جمهوری اسلامی نابود شود».
ستار بهشتی در آبان سال ۱۳۹۱ به دليل انتشار مطالب انتقادی از جمهوری اسلامی در وبلاگ خود توسط پليس امنيت سايبری بازداشت شد و بر اثر آسيبهای ناشی از شکنجه در طول بازداشت جان خود را از دست داد.
خانواده او طی ۱۰ سال گذشته بارها خواستار دادخواهی و تشکیل دادگاهی عادلانه شدهاند، اما در روند پیگیریهای خود بارها بازداشت شده و تحت فشار قرار گرفتهاند.
خانواده ستار بهشتی شامگاه ۱۲ آبان، یک روز پیش از دهمین سالگرد جان باختن ستار بهشتی، بازداشت شدند. گوهر عشقی پیش از بازداشت در ویدئویی که بهمناسبت سالگرد جان باختن ستار بهشتی برای رادیو فردا فرستاده گفته است که «۴۳ سال است جمهوری اسلامی جوانان ما را میکشد، مادران را داغدار میکند و ایران را ویران کرده است».
او در این ویدئو میگوید: «نهم آبان ستار مرا بردند و ۱۳ آبان او را کشتند. خودشان دفن کردند. ما را تهدید کردند. سحر(خواهر ستار بهشتی) را در امامزاده تهدید کردند. ما را در خانه خودم زندانی کردند و گوشیهای ما را گرفتند. روز چهلمش ما را گرفتند. من و سحر را زدند، موهای ما را کشیدند ما را به خاک و خون کشیدند».
مادر ستار بهشتی به اعتراضات آبان ۱۳۹۸ و کشته شدن معترضان توسط حکومت اشاره کرده و میگوید: «دو سال پیش در آبان ۱۵۰۰ ستار مرا کشتند. آنها بچههای من بودند. آبان، بوی خون میآید، بوی سیاهی میآید، غم دارد. آبان که میرسد، غم دل مرا میگیرد. من ناراحت میشوم که بچههای مرا کشتند».
او از دادخواهیاش در ۱۰ سال گذشته و تلاش حکومت برای منصرف کردن او از دادخواهی میگوید: «۱۰ سال است دارم دادخواهی میکنم. حکومت از خبرنگار تا ورزشکار و حقوق بشر به خانه من فرستاده که مرا از این راه منصرف کند. خدای من و خدای بچهام نگذاشت و آبرویشان را برد.»
خانم عشقی میگوید که «ما دادخواه هستیم، در کنار هم هستیم یک دادگاه عادلانه میخواهیم».
گوهر عشقی، اردیبهشت ماه بنیادی را به نام فرزندش برای حمایت از زندانیان سیاسی راهاندازی کرده است. او در ویدئوی ارسالی برای رادیو فردا میگوید: «ده سال است به تنهایی دارم دادخواهی میکنم. تنهایی خیلی سخت است. یک بنیادی را برای مردم ایران تشکیل دادم .گفتم تنها نباشم بیایید دست به دست همدیگر بدهیم از این بنیاد حمایت کنیم.»
مادر ستار بهشتی خطاب به مردم میگوید: «این بنیاد نه برای و نه برای بچه من است. برای مردم ایران است. اگر به من گوهر عشقی اعتماد دارید من دست یاری به سوی شما دراز میکنم. بیایید این بنیاد را یاری کنید تا جمهوری اسلامی نابود شود.»
دادگاه مرگ ستار بهشتی را «قتل شبهعمد» تشخيص داد و قاتل او را که از مأموران نیروی انتظامی بود، به سه سال زندان محکوم کرد.
در حکم نهايی دادگاه، اکبر تقیزاده، مأمور پليس فتای نیروی انتظامی و متهم اصلی پرونده قتل ستار بهشتی، به سه سال حبس، ۷۴ ضربه شلاق و دو سال اقامت اجباری در برازجان محکوم شد.
مادر ستار بهشتی و وکیل مدافع او که معتقدند در این واقعه قتل عمد رخ داده، در اعتراض به «شبهعمد» اعلام شدن قتل ستار بهشتی در آن دادگاه شرکت نکردند.
پس از مرگ ستار بهشتی، ۴۱ زندانی سیاسی زندان اوين در نامهای شهادت دادند که او در روزهای ۱۰ و ۱۱ آبان در بند ۳۵۰ زندان اوين بوده، در حالی که به شدت شکنجه شده بود و آثار شکنجههای مختلف بر تمام بدنش مشخص بوده است.
مصرف آب آلوده کارگران کارخانه کاشی پرسپولیس مهریز یزد را روانه بیمارستان کرد. کارگران این واحد به دلیل استفاده از آب آلوده دچار مسمومیت شدی...